Nederlandse rijwoning 2.0

9 appartementen en 18 gezinswoningen in Veen voor Woonlinie

Op basis van het typisch Nederlandse rijtjeshuis kunnen bij FLEX niet alleen gezinswoningen maar ook hele andere woningen worden gerealiseerd.

 

Onze 'rijwoning 2.0' is geïnspireerd op het concept 'Slimbouwen'. Een slimme oplossing oogt zo eenvoudig dat je je achteraf afvraagt hoe je het ooit anders had willen doen.

 

Bij slim bouwen maken we ontkoppeld van elkaar de vier hoofdonderdelen van een woning: draagstructuur, dak/gevel, installaties en afbouw.

Door ontkoppeld bouwen, een slimme trapplaatsing en verschillende standaard voorzieningen zijn er binnen een woningblok bijna alle denkbare woningen mogelijk voor iedereen. Gezinnen, alleenstaanden, jongeren, starters, vitale ouderen, nieuwe Nederlanders.

Of het nu gaat om bewonerswensen, extra energiemaatregelen of heel een heel ander woningtype. Door het scheiden van casco en inbouw kan een FLEX woning altijd worden aangepast. Nu en in de toekomst.

 

ons 'geheim': ontkoppeld bouwen

slimbouwen-draagstructuur1.png

draagstructuur

Grondgebonden of gestapelde woningen binnen hetzelfde slimme prefab betoncasco.

Met FLEX kan het. 

slimbouwen-gevel&dak1.png

dak en gevel

Maatwerk architectuur en een hoogwaardige woningschil voor een betere uitstraling en duurzame exploitatie.

duurzaam5_techniek.png

installaties

Energie is er genoeg. Laten we meer gebruik maken van de zon en eenvoudige technieken om gratis energie te oogsten.

slimbouwen-afbouw1.png

afbouw

Met FLEX zijn niet alleen de wanden maar ook de installaties vrij indeelbaar. Bepaal pas tijdens de bouw waar de lamp komt!

FLEX heeft slimme standaard voorzieningen:

+

stabiliteitswand achter de trap gekoppeld aan grote leidinschacht

+

leidingvloer ook naderhand bereikbaar

+

eenvoudig verplaatsbare binnenwanden

+

alle vloeren woningscheidend uit te voeren

+

slimme trappositie met grote indelingsvrijheid

+

overmaat rioleringsleidingen en ventilatiekanalen

+

flexibel elektrasysteem zonder freeswerk

+

 

ontdek ons slimme casco in 24 sec. (klik hier voor de video)

FLEX! tekbrochure2018_enkel-casco_uitsne
FLEX! tekbrochure2018_dubbel-casco_uitsn
 

maatwerk, kwaliteit en snelheid

De onderscheidende architectuur van FLEX maakt ieder project uniek. Onze architecten ontwerpen elk project specifiek op de locatie en zo is geen enkel FLEX project hetzelfde. We besteden veel aandacht aan materialisering en detaillering. Voor een betere uitstraling van de woningen maar ook voor een duurzame exploitatie. 

FLEX heeft aanpasbare gevels met standaard uitzonderlijke isolatie en een hoge luchtdichtheid als basis voor lage energielasten. In combinatie met de gekozen installaties zijn de woningen 'beng' (bijna energieneutraal), nul-op-de-meter of zelfs energieleverend.

Het maatwerk ontwerp maken we met onze standaard FLEX ingrediënten. Daarmee leveren we u razendsnel het ontwerp, de vergunning, borgen we de kwaliteit en realiseren we een hoge bouwsnelheid.

 

duurzame installaties

Bij FLEX zijn we gewend vér vooruit te kijken. Wat wij maken moet vele tientallen jaren of langer mee gaan. Doordat we infrastructuur en apparatuur van elkaar ontkoppelen zijn we voorbereid op toekomstige ontwikkelingen waarvan we nu nog geen weet hebben.

 

Want energie is eigenlijk het probleem niet. Technieken om alternatieve energiebronnen zoals de zon zijn nu al economisch interessant. Laten we meer gebruik maken van de zon en eenvoudige technieken om gratis energie te oogsten. 

Dat houdt niet op bij het toepassen van pv-panelen maar gaat bijvoorbeeld over heatpipes, hybride zonnepanelen of warmtebatterijen. Met onze hoogwaardig isolatie en flexibele infrastructuur voor de installaties is elke FLEX woning klaar voor alle huidige en toekomstige installaties. 

 

afbouw á la carte

Bohebiflex & power-click.jpg

Niet de binnenwanden maar de elektrapunten zijn vaak de bottleneck bij de indelingsvrijheid. FLEX heeft flexibele installatiewanden waarbij lichtpunten, schakelaars en stopcontacten op bijna elke gewenste positie kunnen worden aangebracht. Ook in de toekomst.

Wij maken gebruik van het Knauf BoWall wandsysteem. Het is een installatiewand die altijd aan te passen is naar de eisen van de gebruiker. Knauf BoWall bestaat uit een wand, een basisinstallatie en een geïntegreerde goot die is afgedekt met een afneembare plint. 

Hiermee is de gehele wand aan beide zijden en op elk moment bereikbaar en maakt het mogelijk om schakelaars, lampen, verwarming, water en databekabeling te plaatsen of te vervangen, zonder de wand te openen.

 

Beluister hier het radiointerview bij BNR met Joost Nelis van BAM en Erwin Spuybroek van FLEX over starters op de woningmarkt en innovaties in de woningbouw. 

BNR-bouwmeesters.png